Hvorfor fik jeg polio?

Min læge omkring polio:

Hejsa bloggen!

Jeg var til lægen her i går og stillede hende et par spørgsmål. Min læge hedder Lise Kay (overlæge, der arbejder i Polioforegningen), og er simpelthen bare den BEDSTE polio-læge der findes! Nu skal I høre hvorfor:

 

Hvorfor valgte du at arbejde med polio?

Jeg arbejder selv med polio, fordi jeg er uddannet læge (kirurgi), og selv har haft polio. I 2008 fik jeg postpolio (læs om det i vedhæftede pjece eller på vores hjemmeside( www.poli.dk ) og måtte finde et mindre belastende arbejde. Jeg blev tilbudt 12 timers ansættelse om ugen til at beskæftige mig med polio i Specialhospitalet for polio og ulykkesramte.

 

Hvorfor interesserer polio dig?

Polio interesserer mig dels, fordi jeg selv har haft det, men også fordi der stadig er mange dansker, der lever efter, at de har haft polio for >50 år siden. Med årene får mange igen nye svækkelser af musklerne, men også en lang række andre symptomer, som er belastende. De polioramte har svært ved at få hjælp i det sædvanlige sundhedssystem, fordi så få læger kender til polio. Det giver mig derfor mening, at hjælpe patienterne med, at de selv og lægerne får en større viden om polio, og dermed bliver bedre til at håndtere, de problemer de ramte slås med. Jeg skriver lægefaglige artikler pjecer og holder foredrag om polio og driver andet oplysningsarbejde.

 

Hvor mange henvendelser får du cirka om dagen?

Ja jeg får stadig henvendelser fra polio ramte, mest via Poliolinjen, hvor folk kan ringe eller maile. Der er i gennemsnit 10 henvendelser pr uge.

Polio kan være tilbagevendende, hvis befolkningen ikke er vaccineret. Der forekommer stadig få tilfælde af polio i verdenen. Se http://polioeradication.org/polio-today/polio-now/this-week/

 

Ha’ en dejlig dag! Knus

Love, J-Bird aka. J-dawg aka. Jenny Svendy

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor fik jeg polio?