5 hurtige om polio-sygdommen

Den længe ventet Q&A

Hej mine skønne følgerne, tid til en ærlig snak

At have opstartet denne blog, kan jeg virkelig mærke er et vendepunkt i mit liv. Jeres søde kommentarer bringer smilet frem og jeg er meget taknemmelig. Da polio er en sjælden sygdom, er det klart, at I har stillet så mange spørgsmål, og hvad er bedre end en Q&A.

Første spørgsmål er fra Clara Tronbjerg, Randers: “Hvordan får man polio?”

  • Det er et spørgsmål som jeg altid får stillet, og nu skal I høre. Polio skyldes den smitsomme virus Poliovirus. Virusen kan leve i tarmen på mennesker og overføres fra kontakt med afføring. Polio virussen opdages ofte for sent, da symptomerne ofte er milde til ingen og betragtes som en mild influenza i værste tilfælde.

Richard Mogensen, Odense spørger: “Hvad sker der inde i kroppen, når man bliver inficeret med  virussen?”

  • Hos de som kommer i kontakt med poliovirus, bliver virus bekæmper i tarmen og vil medføre diarré. Det kan dog ske at virus kommer ind gennem tarmen og videre ud i kroppen i kroppen, og det er her de influenzalignende symptomer opstår. Hos en lille procent af de ramte, sker det, at virus trænger helt ind i rygmarvsvæsken i centralnervesystemet og giver en voldsom hovedpine samt nakkestivhed. Virus kan fra rygmarvsvæsken angribe nervecellerne i centralnervesystemet og ødelægge dem.

Solvej Simonsen, Hjørring spørger: “Hvilke symptomer opstår der?”

  • En polio-infektion forløber i de fleste tilfælde sig helt symptom-frit eller med milde og ukarakteristiske symptomer. Jeg fik feber, kastede op og havde diarré. Jeg blev ret hårdt ramt, og et af symptomerne som viste sig i min barndom, var lammelse, som begyndte i overkroppen. 

 

Mange kram jeres Svendy <33

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 hurtige om polio-sygdommen