Before and after

Hvorfor fik jeg polio?

Hey søde followers!

Efter nogle forespørgsler vil jeg nu svare på hvorfor jeg formodentlig endte med at få polio. Dette skyldes, at der dengang jeg var lille ikke var nogen vaccine mod polio.
Engang plejede stort set alle have en lille smule af poliovirussen, i et så lille omfang, så det ikke var skadeligt. Når kvinder så ammede deres børn, blev de udsat for det i meget små mængder, og blev derfor immune. Pga. bedre offentlig hygiejne havde mine mor dog ikke en lille del af denne virus i sig, da hun fik mig, og jeg fik derfor ikke produceret antistoffer mod poliovirussen. Da jeg så blev udsat for den, endte jeg med at blive syg. Dette kan forresten ske for folk i alle aldre, og ikke kun hos børn, selv om det er det, som man oftest ser.
Nu får mange en vaccine mod polio, og bliver derfor ikke ramt af sygdommen. Der findes to forskellige former for vacciner. Den ene er IPV, der sprøjtes ind i kroppen som en normal vaccine, hvor poliovirussen er dræbt, så man ikke får sygdommen. Dog vil immunforsvaret stadig danne antistoffer mod poliovirussen, og kroppens immunforsvar vil derfor huske virussen, og dermed hurtigt danne antistoffer, hvis de møder et polio-antigen. Den anden metode er OPV. Dette gives som dråber, og her er poliovirussen ikke dræbt, men derimod blot svækket så meget, at man ikke bliver syg. Ellers fungerer det på samme måde med immunforsvarets huskeceller. De steder i verden, hvor man ikke har denne vaccine findes sygdommen desværre stadigt…

Folk har også spurgt mig, om jeg lider af Miller Fisher-syndrom. Det gør jeg dog ikke. Det er en anden sygdom, hvor kroppens nerveceller bliver angrebet, men det skyldes ikke en poliovirus. Her kendes grunden ikke. Dog er det ikke lige til at se forskel på de ramte.

 

Mange tak for jeres støtte, og husk – stay strong!

– J-bird

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Before and after