Da jeg fik konstateret polio..

Da jeg fik konstateret polio..

Hej Bloggi

Jeg er en kvinde på 53 år (født i 1965), der som barn i 1976 fik konstateret polio. I starten troede vi blot, at det var en form for influenza, men sygdommen begyndte at tage til. Dele af min krop begyndt at blive lammet. Her opdagede vi, at jeg havde fået poliovirussen. I dag kan jeg ikke trække vejret som almindelige mennesker, men skal derimod aktivt ånde ind og ud ved hver vejrtrækning. Jeg bruger en stor del af min dag i min jernlunge, som hjælper mig med at trække vejret. Jeg bor i USA, og er én af de tre personer, der er tilbage, som bruger en jernlunge.

Jeg kan godt bevæge mig ud, men skal dog tilbage til min jernlunge, når jeg skal sove. Jeg lever altså en ganske normalt liv om dagen. Dette var dog ikke tilfældet som ung. Når en del af ens krop er lammet, vil ens knogler begynde at vokse skævt. Dette er også sket for mig. Jeg har skævheder i rygsøjlen, samt en brystkasse, der buler ud på usædvanlig vis. Dette har jeg dog vænnet mig til nu. Jeg har opdaget af de fleste blik ikke er af væmmelse, men derimod af medlidenhed. Folk ønsker mig det bedste, og jeg har en masse gode venner, der sammen med min familie har hjulpet mig gennem min sygdom.

I denne her blog kan du læse om mine personlige oplevelser med denne modbydelige sygdom, som forhindrer mig i at leve et normalt og aktivt liv sammen med min lille familie samt en masse faglige informationer omkring polio-virussen. Jeg håber, at I vil følge med her på min nyoprettet blog!

 

  • J Svendy

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da jeg fik konstateret polio..